**Magdas scrapbooking**

Vi har allt du behöver för att själv göra personliga album och kort

 • Annonser
 • Veckans innehåll

  Vecka 48
  Må: Utmaning
  Ti: Tisdagstipset - Embossa
  On: Ego - Journaling av din bästa vän
  To: Tekniktipset - Arbeta med kanterna
  Fre: Recept - Kort/tags àla Tim Holtz
  Lö: Kulturellt - Beverly Hills 90210
  Sö: Fototips - Photoshop


  Vecka 49
  Må: Månadsutmaning - julinspirerad! :)
  Tis: Tisdagstipset - Kort med samma stämpel
  On: Magdas tipsar - Dillisar
  To: Tekniktipset - Öljetter
  Fre: Recept - julgodis med förpackning
  Lör: Kulturellt - Inspireras av julmusik
  Sö: Trendspaning - Tema saffran och apelsiner
 • Månadsutmaning

 • Kommentarer

 • Blog Stats

  • 246,754 hits

Snabba jukort på 3 röda

Posted by emmla på 10 december 2007

För dig som har ont om tid inför julens alla bestyr vill jag tipsa om enkla julkort som dessutom är supersnabba att göra! De involverar endast lite papper och några få dekorationer. Ibland kan det vara skönt och befriande att inte tänka över allt man gör i minsta detalj och inte dekorera alltför mycket. Den som myntade uttrycket ”less is more” var inte helt fel ute!

Min strategi var att använda mig av två olika papper och en eller två dekorationsslag per kort, sedan skulle det vara klart. Korten gjorde jag i storleken 10×15 cm, vilka ofta går lite snabbare att göra eftersom de är mindre än de ”vanliga” 15x15cm som de flesta gör. De mönstrade pappren kommer från Reminisce nya kollektion Snowglobe och heter Santas suit red och Frosty frame up.

kort_1.jpg

Kort #1: Jag skar ut en kortstomme av ena mönsterpappret och en remsa av det andra. Sedan ruggade jag remsans kanter och färgade in med fluid chalk, men stommen ruggade jag bara upp och lät vara ochalkad för en lite annorlunda effekt. Sist sydde jag i clear-knapparna med floss, fäste remsan på stommen och gnuggade på rub-onsbokstäverna. Klart!

kort_2.jpg

Kort #2: Här har jag återigen skurit ut papper, ruggat och chalkat. Sedan har jag använt små chipboardhjärtan målade med akrylfärg och prickade med vit penna. Jag fäste först vit spets på pappersremsan, sedan chipboards och sist fäste jag hela remsan på stommen. Klart! Man måste ju inte alltid ha en titel på korten och här tyckte jag det passade bättre utan.

kort_3.jpg

Kort #3: Först skar jag ut en kortstomme av enfärgad Bazzill cardstock, ruggade kanterna och chalkade. Sedan klippte jag ut själva rutorna som finns på mönsterpappret, chalkade sidorna på dem och fäste på kortstommen. Avslutningsvis satte jag dit en thickers-bokstav på varje ruta. Klart!

När man väl kommit igång med att tänka enkelt så går det nästan av sig självt! Det finns en mängd olika sätt man kan kombinera samma papper och dekoration utan att ett enda kort blir likt det andra. Om du vill snabba på det ännu mer kan du förstås göra flera likadana, de skickas ju ändå till olika personer 🙂

Har du gjort några snabba julkort som du vill dela med dig av? Vi vill gärna se!

/Emma L

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: